Perusominaisuudet

Soittaminen

Kaikki puhelinnumerot kannattaa valmiiksi tallentaa kansainvälisessä muodossa. Laita puhelinnumeron eteen +358 ja jätä ensimmäinen nolla numerosta pois. Näin soittaminen ja tekstiviestien lähettäminen ulkomaillakin onnistuu. Kansainvälinen tunnus ei estä soittamista kotimaassa.

Soittaminen kotimaassa

Kun soitat matkapuhelimella lankaliittymään, valitse aina suuntanumero ennen puhelinnumeroa. 010-alkuiset puhelinnumerot ovat valtakunnallisia eikä suuntanumeroa tarvita.

Soittaminen ulkomaille

Ulkomaille soitat näppäilemällä ensin + ja sen jälkeen maatunnuksen, suuntanumeron (ilman ensimmäistä nollaa) ja puhelinnumeron. Esim. soittaminen Tukholmaan lankanumeroon: +46 8 1234567: + merkitsee soittoa ulkomaille, 46 on Ruotsin maatunnus, 08 on Tukholman suuntanumero, josta 0 jätetään pois, 1234567 on lankapuhelimen numero.

Soittaminen ulkomailta

Ulkomailta soitat Suomeen käyttämällä kansainvälistä numerotunnusta. Ensin +358, suuntanumero (ilman ensimmäistä nollaa) sekä puhelinnumero.

Soittajan numeronnäyttö

Matkapuhelimen soidessa sen näytöllä näkyy soittajan numero. Poikkeuksen tekevät puhelut, joissa soittaja on estänyt numeronsa näkymisen. Ulkomailta soitettaessa numeron välittyminen on maa- ja operaattorikohtaista. Huom. tekstiviestissä näkyy aina lähettäjän numero, riippumatta siitä onko liittymälle kytketty numeronnäytön esto vai ei.

Salainen numero

Salainen numero tarkoittaa sitä, että numeroasi ei saa selville soittamalla Suomen Numeropalveluun. Salainen numero näkyy soitettaessa vastaanottajalle. Tämän voit estää kytkemällä liittymälle Kiinteän numeronnäytön eston.

Kiinteä numeronnäytön esto

Halutessasi voit tilata liittymääsi Kiinteän numeronnäytön eston, tällöin numerosi ei oletusarvoisesti näy vastaanottajalla. Kun haluat numerosi poikkeuksellisesti välittyvän, näppäile puhelinnumeron eteen *31#.

Tekstiviestin lähetys ja vastaanotto

Tekstiviesti on kätevä tapa viestiä silloin kun soittaminen ei ole mahdollista tai silloin kun halutaan lähettää puhelinnumeroita tai muuta tietoa, jota vastaanottaja haluaa tallettaa myöhempää käyttöä varten.

Multimediaviestin lähettäminen liittymällä

Multimediaviesti-palvelulla (MMS-palvelu) voit lähettää kuvaa, ääntä ja tekstiä toiseen matkapuhelimeen tai sähköpostiin sekä vastaanottaa multimediaviestejä suoraan puhelimeesi. Multimediaviestiasetusten tilaus matkapuhelimeen, katso kohta Tiedonsiirtoasetukset liittymään.

Soitonsiirrot

Asettamalla itse omat soitonsiirtosi, voit ohjata sinulle tulevat puhelut toiseen puhelinnumeroon, esimerkiksi lankapuhelimeen tai toiseen matkapuhelimeen.
Kaikissa liittymissä on valmiiksi operaattorin määrittelemä soitonsiirto vastaajaan.

Valittavissa on seuraavia soitonsiirtoja:
1. siirto kun numero on varattu
2. siirto kun numero ei vastaa
3. siirto kun ei yhteyttä verkkoon
4. välitön soitonsiirto, puhelut siirtyvät suoraan ilman että puhelimesi hälyttää.

Koputus, pito ja vuorottelu

Koputuspalvelu ilmoittaa puhelun aikana, jos joku muu yrittää samanaikaisesti soittaa sinulle. Kuulet tällöin koputusäänen (kaksi lyhyttä äänimerkkiä). Soittaja puolestaan kuulee tiedotteen, jossa kerrotaan, että numero on varattu. Voit halutessasi jättää meneillään olevan puhelun pitoon ja vastata koputtavaan puheluun. Vuorottelun avulla voit vaihdella useamman meneillään olevan puhelun välillä. Pito- ja vuorottelupalvelut kuuluvat jokaiseen liittymään.

Välipuhelu

Voit halutessasi jättää meneillään olevan puhelun pitoon ja soittaa välillä uuden puhelun. Välipuhelun jälkeen pääset palaamaan alkuperäiseen puheluusi. Välipuhelu kuuluu jokaiseen liittymään.

Neuvottelupuhelu

Neuvottelupuheluun voit liittää yhtäaikaisesti 2-6 osallistujaa. Neuvottelupuhelu kuuluu jokaiseen liittymään. Sinä toimit Neuvottelupuhelun ”puheenjohtajana” eli liität kaikki haluamasi henkilöt mukaan puheluun. Kukin Neuvottelupuheluun osallistuja voi kuitenkin itse päättää puhelunsa normaalisti.

Rajoitettu numeronvalinta

Rajoitettu numeronvalinta on liittymäkortin ja matkapuhelimen mahdollistama palvelu, jossa matkapuhelunliittymän omistaja voi PIN2 koodin avulla määritellä SIM-kortin muistiin 20 puhelinnumeroa tai numerosuuntaa, joihin liittymällä voi soittaa. Tekstiviestejä voi lähettää kaikkiin numeroihin, vaikka rajoitettu numerovalinta onkin käytössä.

Saldokysely

Saldokyselyllä voit tarkistaa liittymäsi tämän hetkisen laskuttamattoman saldon. Tarkistaminen tekstiviestillä maksaa hinnaston mukaisen maksun. Saldokyselypalvelu kuuluu jokaiseen liittymään.

Saldokysely tekstiviestillä onnistuu seuraavasti:

Lähetä viesti SALDO numeroon 14500 Saat paluuviestinä tiedot miltä ajalta saldo on kertynyt, saldotietojen erittelyn puhelulajeittain ja yhteissumman.

Puhelinvastaaja

Vastaaja vastaa sinulle tuleviin puheluihin silloin, kun et pysty vastaamaan, puhelimesi ei ole päällä tai et ole kuuluvuusalueella. Soittaja kuulee tervehdyksesi, jonka jälkeen hän voi jättää viestin. Saat aina uusista viesteistä ilmoituksen tekstiviestillä puhelimeesi. Tekstiviestissä on myös mainittu oman vastaajasi numero.

Vastaaja kuuluu kaikkiin liittymiin.

Asiakaspalvelu

Kysy tuotteista ja palveluista. Asiakaspalvelumme vastaa numerossa (02) 858 01 arkisin klo 8.00-16.00.

LPO MOBIIILI -asiakkaana voit myös soittaa erilliseen puhelinasiakaspalveluun (02) 858 0500. Puhelinasiakaspalvelu palvelee ma-pe klo 8-20 ja la 9-16.  Myös katoamis- ja varkausilmoitukset, sekä PUK-koodin kyselyt  kellon ympäri (24h) voit tehdä tähän numeroon.

Error message