3.3.2021

Me Laitilan Puhelimessa tiedostamme koronavirusepidemian ja pyrimme omalta osaltamme estämään viruksen leviämistä.

Palvelemme teitä toistaiseksi puhelimen ja sähköpostin välityksellä.
Olemme avoinna vain ajanvarauksella.

Puhelinnumero: (02) 85 801, sähköposti: asiakaspalvelu@laitilanpuhelin.fi 

8.12.2020

Laitilan Puhelin ja DNA Oyj ovat solmineet yhteistyösopimuksen koskien yritysten matkaviestinpalvelujen edustusta. Meillä on ollut aiemmin edustettuna jo kuluttajapuoli, joka nyt laajeni koskemaan siis myös yrityksiä.

DNA:n matkaviestinpalvelut sekä kuluttajille että yrityksille löytyvät jatkossa paikallisesta myymälästämme.

25.11.2020

3.12. alkaen Viaplay ja Elisa Viihde Aitio yhdistyvät Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalveluksi. Elisa Viihde Viaplay tarjoaa laajan viihdekattauksen: Hollywoodin ja kansainvälisten tuotantojen lisäksi palkittuja Viaplayn alkuperäistuotantoja, supersuosittuja kotimaisia elokuvia sekä Elisa Aition alkuperäissarjoja runsasta urheilun ja lastenohjelmien tarjontaa unohtamatta. Näin voit nauttia entistä laajemmasta tarjonnasta, missä ja milloin haluat.

Elisa Viihde Viaplay Total -paketti (ent. Viaplay Total) sisältää Elisa Viihde Aition, Viaplay Leffat & Sarjat sekä Viaplay Sport -pakettien sisällöt. Elisa Viihde Viaplay -paketti (ent. Viaplay Leffat ja Sarjat) sisältää Elisa Viihde Aition sekä Viaplay Leffat & Sarjat.

Uuden Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelun saat maksutta käyttöösi, kun tilaat Nent Groupin (ent. Viasat) kaapeli-TV kanavapaketin, joko V Premium tai V series & film. V Premium sisältää jatkossa entisen maksukanavasisällön lisäksi Elisa Viihde Viaplay Total -paketin sisällön. V series & film sisältää entisen sisällön lisäksi  Elisa Viihde Viaplay -paketin sisällön. Muihin Nent Groupin kanavapaketteihin muutoksella ei ole vaikutusta. Niihin kuuluu jatkossakin sama sisältö suoratoistopalvelussa kuin kanavapaketissakin on.

Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelun voit tilata myös erikseen. Elisa Viihde Viaplay Total -paketin voit tilata hintaan 34,99€/kk ja Elisa Viihde Viaplay -paketin hintaan 12,99€/kk.

 

19.11.2020
Laitilan Puhelin ryhtyy rakentamaan valokuituverkkoa Pyhärantaan. Ensimmäiset liittymät pitäisi olla toimitusvalmiina jo kesällä 2021. Verkkojen suunnittelu on jo meneillään ja rakentaminen alkaa lähikuukausina, kun luvat ja muut sopimukset saadaan neuvoteltua valmiiksi.
 
"Pyhärantaan kohdistuvat investoinnit ovat alkuvaiheessa noin 200.000 euroa ja meillä on valmiutta jatkaa investointeja, mikäli tehokkaiden nettiyhteyksien kysyntä jatkuu riittävällä tasolla", sanoo Pasi Mäki, Laitilan Puhelimen toimitusjohtaja.
 
Rakentaminen alkaa Ihoden, Polttilan ja Varhokylän alueilla. Alueilla lasketaan olevan kiinteistöjä ja yrityksiä noin 150 kpl.
 
Laitilan Puhelimelle investointi tarkoittaa laajentumista perinteisen alueen ulkopuolelle.
 
"8-tien varrella oleva alue on meille verkon kattavuuden kannalta otollinen ja sopii hyvin yhtiömme strategiaan ja arvoihin, joissa tärkeää on paikallisuus ja koko Vakka-Suomen alueen elinvoiman kehittäminen", Mäki sanoo.
 
"Toimintavarmat ja riittävän tehokkaat nettiyhteydet ovat jo elinehto paitsi yrityksille myös kuluttajille. Haluamme investoida ja tuottaa hyvää digitaalista infrastruktuuria koko seutukunnan elinvoiman edelleen kehittämiseksi. Uskomme, että asiakkaat arvostavat tehokkaiden yhteyksien lisäksi myös kasvollista ja paikallista palvelua myymälässämme Laitilassa sekä omien asiantuntijoiden suorittamaa kytkentää ja käyttöönottoa yrityksissä ja kodeissa", Mäki jatkaa.
 
Myynti ja markkinointi alkaa Pyhärannassa vielä loppuvuoden aikana.
 
Lisätietoja: Laitilan Puhelin Osk, Pasi Mäki, toimitusjohtaja, puh. 0440 123 200
18.11.2020

Disneyn tuotantoyhtiö on ilmoittanut, että 31.12.2020 Disney XD -kanava lopettaa lähetyksensä ja he panostavat jatkossa muihin Disneyn kanavien sisältöihin. 1.1.2021 alkaen jatkavat lähetyksiä siis kanavat Disney Channel (kanavapaikka 160) ja Disney Junior (kanavapaikka 162). Disney -kanavat näkyvät M- ja L- maksukanavapaketeissa sekä Viasatin V premium ja V series & film -paketeissa.

Lifestyle -kanava Fine Living lopettaa lähetykset Suomessa 31.12.2020. Kanava sisältyy L -maksukanavapakettiin. Ko. kanavan tilalle tulee Godare HD -kanava (kanavapaikka 285). Se on suunnattu kaikenikäisille kokkauksesta kiinnostuneille. Kanava tarjoaa yhdistelmän kansainvälisiä ruokaohjelmia ja uusia ruotsalaisia ruokaohjelmia.

2.11.2020

Laitila TV:n lähetykset tullaan jatkossa toteuttamaan HD- eli teräväpiirtolähetyksinä.

Siirtyminen teräväpiirtolähetyksiin tapahtuu 1.12.2020 alkaen, jolloin Laitila TV siirtyy kanavapaikalle 80. Samalla lopetetaan lähetykset kanavapaikalla 79.

Lähetysten katsominen edellyttää, että digivastaanotin tukee HD-lähetyksiä ja on Cable Ready HD -yhteensopiva. Testilähetykset ovat jo käynnissä kanavapaikalla 80.

 

Päivitys 3.12.2020: Laitila TV:n lähetykset jatkuvat toistaiseksi rinnakkain kanavapaikoilla 79 ja 80 laitetoimitusongelmista johtuen.

19.10.2020

Televisioviikkoa vietetään taas 19.-25.10. ja viikko huipentuu perjantaina 23.10. klo 18 alkavaan HD-kanavien vapaaseen katseluun. Näet viikonlopun ajan huippu-urheilua sekä mielenkiintoisia dokumentteja useilta HD-kanavilta.

Alla luetellut kanavat ovat 23.-25.10. vapaassa katselussa:

C More:
* C More Sport 1 HD (kanavapaikka 410)
* C More Sport 2 HD (411)
* C More Max 2 HD (413)

Discovery:
* Discovery HD (101)
* Animal Planet HD (131)

Viasat World:
* V Sport Jääkiekko HD (480)
* V Sport Urheilu HD (464)
* V Sport Golf HD (462)

* Viasat History HD (493)
* Viasat Esplore HD (491)
* Viasat Nature HD (495)

 

1.11.2020 KTV-verkkoon lisätään uusina kanavina C More Max 2 HD ja Godare ruokakanava

C More Max 2 HD -kanava sisältää monipuolisen kattauksen uutisia ja urheilua. Kanavalta löytyy mm. Liiga otteluita, raveja, La Liga jalkapalloa sekä F1 vapaita harjoituksia. Kanava lisätään C More Sport ja C More Total -kanavapaketteihin kanavapaikalle 413. C More Max 2 HD -kanavaan pääset tutustumaan veloituksetta aj. 23.-31.10.2020.

Godare ruokakanava on suunnattu kaikenikäisille kokkauksesta kiinnostuneille. Kanava tarjoaa yhdistelmän kansainvälisiä ja uusia ruotsalaisia ruokaohjelmia, inspiroiden kotikeittiötä monella tasolla! Kanava lisätään Ruotsi -pakettiin kanavapaikalle 285.
 

 

12.10.2020

Laitilan Puhelin järjestää kaikille avoimen valokuvakilpailun, jossa aiheena on ”Miten moderni tietotekniikka näkyy jokapäiväisessä elämässäni”. Kilpailuaika on 12.10.-30.10.2020.

Raati, johon kuuluu edustaja Laitilan Kuvaajista ja Laitilan Puhelimesta, valitsee voittajakuvan.
Kuva julkaistaan Laitilan Puhelin Osk:n vuoden 2021 vuosikalenterissa. Voittaja saa 100€:n arvoisen tuotelahjakortin Laitilan Puhelimen myymälään.

Ohjeet ja säännöt kilpailuun löydät tästä.

 

7.10.2020

Suomen pitkät välimatkat, vaihteleva maasto ja sääolosuhteet sekä jatkuvasti kasvava tietoliikenne asettavat digitaaliselle infrastruktuurille korkeat vaatimukset. Toimiva verkkoyhteys on alueen vetovoiman kannalta kriittinen - ja tulevaisuudessa sen rooli vain kasvaa.

Huippunopea nettiyhteys tuo palvelut ekologisesti lähelle ihmistä ja tukee energiatehokkaiden ratkaisujen rakentamista. Luotettava valokuituyhteys mahdollistaa toimivat verkkopalvelut joka puolella harvaan asuttua Suomea ja edistää siten alueellista tasa-arvoa. Valokuituverkkojen rakentaminen tukee paikallista yritystoimintaa ja monipaikkaista asumista. Kattavaa valokuituverkkoa tarvitaan myös tulevaisuuden mobiiliyhteyksien rungoksi.

– Jokaiseen asuin- ja yrityskiinteistöön sijainnista riippumatta tarvitaan nopea ja luotettava nettiyhteys. Sellainen, jonka kapasiteetti on lähes loputon ja johon sää ei vaikuta, sanoo Finnet-liiton toimitusjohtaja Jarmo Matilainen.

Mikäli verkkoyhteyksiin ei panosteta valtakunnallisesti, osa tulevaisuuden palveluista ei ole kaikkialla saavutettavissa ja epätasa-arvo alueiden välillä syvenee.

– 10 vuoden kuluttua verkkoyhteys on asumisen kannalta kaikkein tärkein, siihen kytkeytyvät niin sähkö- kuin vesiverkostokin. Kunnollinen verkkoyhteys vaikuttaakin hyvin voimakkaasti alueen elinvoimaan, toteaa Matilainen.

Matilainen muistuttaa, että tulevaisuuden tietoliikenneverkon rakentamiseksi tarvitaan yhteistyötä. Alan toimijoiden sekä päättäjien ja vaikuttajien on yhdessä panostettava valokuituliittymien rakentamisen edistämiseen ja siten varmistettava alueellinen vetovoima ja tasa-arvo.

Puolen miljardin investointi valokuituyhteyksiin

Suomi tarvitsee kuitua -hankkeen taustalla olevan Finnet-liiton jäsenyhtiöt aikovat investoida valokuituyhteyksiin 500 miljoonaa euroa vuoteen 2030 mennessä. Investoinnin voimin puolet Suomen miljoonasta omakotitalokiinteistöstä sekä tuhannet 5G-tukiasemat voitaisiin liittää huippunopeaan valokuituverkkoon.

Tällä hetkellä Suomen tietoliikenneyhteydet nojaavat voimakkaasti mobiiliverkkoon. Suomi tavoittelee nousua tietoliikenneverkkojen kärkimaaksi, mutta on kiinteiden laajakaistayhteyksien osalta vielä alle EU:n keskitasoa.

Digitaaliset palvelut, etätyöt sekä etäkoulutus yleistyvät ja kasvavat kiihtyvällä tahdilla. Jotta tilanne ei kehittyisi palvelukehityksen pullonkaulaksi, ovat Finnet-liittoon kuuluvat kotimaiset tietoliikenneyhtiöt ilmoittaneet olevansa valmiita mittaviin valokuituinvestointeihin.

– Edellisen kymmenen vuoden aikana jäsenyhtiömme investoivat valokuituun jo noin 300 miljoonaa euroa. On hienoa nähdä kotimaisten yhtiöiden kasvattavan investointivalmiuttaan, vaikka ajat ovatkin kaikille kovat, Matilainen kertoo.

 

2.10.2020

Voit lukea Laitilan Sanomissa 2.10.2020 julkaistun haastattelun Hilkka Huhtamaasta ja valokuidusta tästä.

Pages

Asiakaspalvelu

Kysy tuotteista ja palveluista. Asiakaspalvelumme vastaa numerossa (02) 858 01 arkisin klo 8.00-16.00. 
 

 

Error message